Mi az a deutérium?

A deutérium, bár természetes elem, negatív hatást gyakorolhat a sejtek anyagcseréjére és a bőr egészségére. Hatásainak egy része ismert, viszont teljeskörű feltérképezése még számos új felfedezést tartogathat.

Mi az a
      deutérium csökkentett víz?

A közönséges vízben sok hidrogénatom helyett a hidrogén egy speciális izotópja, a deutériumatom található. A deutérium sokkal nagyobb tömegű, mint a normál hidrogénatom. Ez a víz megnehezíti a vízmolekulák mélyre történő felszívódását és számos negatív élettani hatással is rendelkezik.

Hogyan készül? 

A DDW egy speciális víz, amelyet laboratóriumokban és gyárakban állítanak elő izolálási és tisztítási izotópos eljárással. A hidrológiai viszonyok heterogenitásának köszönhetően azonban a víz D-tartalma a Föld körül változó. Az Antarktiszról származó természetes víz deutériumkoncentrációja például 89,02 ppm.

Deutérium csökkentett víz

  a pikkelysömör kezelésében

A deutérium-szegény víz (DDW) olyan víz, amelyben a deutérium koncentrációja alacsonyabb, mint a normál vízé. Ennek több előnye is ismert a kozmetikumokban, és számos pozitív hatását kimutatták a pikkelysömör tüneteinek kezelésében. 

Segíti a hatóanyagok gyors és mély felszívódását

A DDW elsődlegesen növeli a bőr felszívó képességét, így a jótékony hatóanyagok gyorsabban, nagyobb arányban és mélyebben képesek bejutni a bőr szöveteibe. Ezáltal a DDW-t tartalmazó kezelések hosszú távú enyhülést nyújthatnak a pikkelysömörre.

Hidratáltabb és ellenállóbb lesz tőle a bőr

A DDW emellett javíthatja a bőr hidratáltságát, ellenálló képességét és rugalmasságát, hiszen a deutérium megzavarhatja a bőr nedvességmegtartásért és a kollagéntermelésért felelős enzimeinek normál működését. 

A bőrben lévő deutérium mennyiségének csökkentése tehát segíthet visszaállítani az új bőrsejtek normál termelését.

Antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik

Néhány tanulmány azt is kimutatta, hogy a DDW antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, ami további előnyökkel járhat a sömörös fellángolások esetén.

Kutatások a DDW

   pikkelysömör elleni hatásairól

Számos tanulmány kimutatta, hogy a DDW javítja a bőr ellenállóképességét, növeli a hidratáltságát és csökkenti a gyulladást. A Journal of Investigative Dermatology folyóiratban megjelent tanulmány például kimutatta, hogy a DDW helyi alkalmazása az egerek bőrén helyreállította a bőr nedvességtartalmát, minimalizálva a transzepidermális vízveszteséget, ezáltal pedig normalizálta a bőr szerkezetét.


Ezenkívül a Journal of Cosmetic Dermatology folyóiratban megjelent tanulmány megállapította, hogy a DDW-t és más aktív összetevőket tartalmazó krém javította a bőr hidratáltságát, rugalmasságát és simaságát az atópiás dermatitiszben szenvedő betegeknél. Azonban arra is van bizonyíték, hogy a DDW hatékony lehet a pikkelysömör tüneteinek csökkentésében.


A Journal of Investigative Dermatology folyóiratban megjelent tanulmány például arról számolt be, hogy a DDW helyi alkalmazása embereken jelentősen serkentette a pikkelysömör kezelések hatékonyságát. A kutatások szerint tehát a DDW hasznos kiegészítő terápia lehet a pikkelysömörben.

DDW a kozmetikumokban
  és egészségügyi termékekben

A sejtek energetikai anyagcseréjében betöltött aktív szerepének, valamint a glükóz, koleszterin és lipidek felhasználásában való részvételének köszönhetően ezt a forradalmian új összetevőt a kozmetikai és egészségügyi ipar kulcsfontosságúvá tette.

A csökkentett deutériumtartalmú víz a sejtenergia-termelésben említett előnyökön felül képes a hatóanyagokat hatékonyabban szállítani közvetlenül a bőrsejtekbe.


A deutérium csökkentett víz
   legfőbb előnyei a Psoralynban

✔ az egyik leghatékonyabb hordozó, mivel támogatja a hatóanyagok gyors és sikeres felszívódását
✔ serkenti az összetevők mély behatolását, 24 órán keresztül tartó hidratálást biztosítva a bőrnek
✔ fokozza az összetevők hatását, ami azt jelenti, hogy kevesebb krémmel jobb eredményt érhetünk el
✔ optimalizálja a sejtenergiát, segít csökkenteni az öregedést és támogatja az immunrendszert

A deutérium csökkentett vízzel dúsított Psoralyn a legtöbb pikkelysömör elleni krém hiányosságát hivatott pótolni.

Biztos szerep

   a jövő kozmetikai termékeiben

Bár sok előnyét kimutatták már a DDW-nek, a kozmetikai termékekben való szerepéről és hatásairól további felmérésekre és bizonyítékokra van szükség. Mivel azonban számos jel utal a hosszú távú pozitív hatásaira, a közeljövőben széles körű használatára számíthatunk a kozmetikai termékekben, beleértve az ekcéma és a pikkelysömör elleni kezeléseket.


EU-ban gyártva

Szteroidmentes

Parabénmetes

Klinikailag tesztelt összetevők